Försäkringsutredare inom Försäkringstillhörighet i Visby 8 visningar

Den här jobbannonsen har hämtats från Arbetsförmedlingen.

Försäkringskassan är en av Sveriges största myndigheter. Vi spelar en stor roll för den enskilde individen och för välfärden i det svenska samhället. Läs mer om Försäkringskassan som arbetsgivare och hur det är att jobba hos oss. Att jobba statligt innebär att du delar våra grundläggande värderingar.

Ansvar och arbetsuppgifter 

Som försäkringsutredare har du ett viktigt uppdrag: att hjälpa medborgarna så att rätt person får rätt ersättning i rätt tid. Du ger förutsättningar att ha överblick och känna trygghet i alla kontakter med Försäkringskassan. Kontakten sker i telefon och skriftligt. I arbetet gör du kvalificerade utredningar och fattar därefter beslut. Varje individ har en situation som är unik och behöver mötas utifrån sina specifika behov.

Just nu söker vi försäkringsutredare med inriktning försäkringstillhörighet. Det kan bli aktuellt att du inom yrkesrollen försäkringsutredare även arbetar med andra inriktningar.

När du arbetar med försäkringstillhörighet utreder och beslutar du om personer uppfyller villkoren för att vara socialförsäkrad i Sverige. Dina utredningar och beslut kan därför ha mycket stor ekonomisk betydelse för den enskilde. Du möter medborgare från hela världen som kommit till Sverige för att bosätta sig eller arbeta, eller som har valt att lämna Sverige för arbete eller bosättning i annat land. Det kan också röra sig om personer som arbetar i två eller flera länder. Du tillämpar EU-lagstiftning, konventionsbestämmelser och nationell lagstiftning. I ditt arbete har du kontakt med andra svenska myndigheter, såsom Skatteverket och Migrationsverket och även utländska myndigheter.

Vi söker dig som

• har examen från högskola/universitet eller erfarenheter/kvalifikationer som kan prövas likvärdiga
• är stabil och förtroendeingivande
• agerar på eget initiativ och tar ansvar för resultat med hög kvalitet
• har ett systematiskt och noggrant arbetssätt
• kan förstå och analysera komplexa frågor
• har god kommunikativ förmåga
• har datorvana
• har goda kunskaper i engelska

Det är meriterande om du

• har arbetat med kvalificerade utredningar och fattat beslut som påverkar individer, gärna på en myndighet
• har kunskaper i ytterligare ett språk förutom svenska och engelska
• har en god samarbetsförmåga och bidrar effektivt till gruppens gemensamma mål

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Övrigt

Ett antal tjänster, tillsvidare, heltid, med tillträde enligt överenskommelse. Provanställning kan bli aktuellt. I denna rekrytering kan arbetspsykologiska tester komma att tillämpas. Försäkringskassan gör viss ekonomisk personkontroll innan anställning.

Kontakt

Rekryterande chef: Markus Åkeson, 010-112 05 50 (för frågor om tjänsten). HR-specialist: Linda Johansson, 010-116 28 66 (för frågor om rekryteringsprocessen). Fackförbundet ST: Kristina Varenblad Nordin, 010-112 05 52 eller Sara Nilsarve, 010-111 52 40, för Saco-S: Ingmare Johansson, 010-119 26 37 och för Seko: Irre Del Barba, 010-115 3087 eller Johanna Grundström, 010-115 30 44.

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast den 2 september 2019.

Antal tjänster

4

Adress

Försäkringskassan, Försäkringskassan, 10351 Stockholm

Tillåt ansökningar via Eljesters webbsystem?

Nej

Detaljer


Antal tjänster: 4
Län/Ort:
Adress: Försäkringskassan, Försäkringskassan, 10351 Stockholm
Senaste dag: 2019-09-02
AMS-ID: 8400847

Flera detaljer finns på ams.se.

Gotland Jobb

Gotland Jobb är en del av Eljester AB, som ingår i företagsgruppen Resultatfabriken. Läs mer om Eljester

Integritet och cookies | Användarvillkor

Idéer och förslag?

Tycker du att vi ska hämta jobb från fler än Arbetsförmedlingen, eller har du andra förslag om hur vi kan bli bättre? Mejla hej@gotlandjobb.se och berätta mer.