Försäkringsutredare inom Internationell Vård i Visby 4 visningar

Den här jobbannonsen har hämtats från Arbetsförmedlingen.

Försäkringskassan är en av Sveriges största myndigheter. Vi spelar en stor roll för den enskilde individen och för välfärden i det svenska samhället. Läs mer om Försäkringskassan som arbetsgivare och hur det är att jobba hos oss. Att jobba statligt innebär att du delar våra grundläggande värderingar.

För att möta det ökade inflödet av ansökningar om ersättning för vård utomlands förstärker vi ytterligare med försäkringsutredare inom Internationell Vård. Idag finns sex enheter i Visby och en i Haparanda som utreder och beslutar om och/eller betalar ut ersättningar och förmåner till våra kunder.

Ansvar och arbetsuppgifter 

Som försäkringsutredare har du ett viktigt uppdrag: att hjälpa våra medborgare så att rätt person får rätt ersättning i rätt tid. Du ger förutsättningar att ha överblick och känna trygghet i alla kontakter med Försäkringskassan. I arbetet gör du kvalificerade utredningar och fattar därefter beslut. Varje medborgare har en situation som är unik och behöver mötas utifrån sina specifika behov. 

Som försäkringsutredare inom internationell vård hanterar du ansökningar om ersättning för vård i annat land och utreder rätten till ersättning. Du möter medborgare, myndighetspersoner och andra aktörer från hela världen med många olika kulturella bakgrunder. Medborgarna kan vara i situationer som är ovanliga utifrån ett svenskt perspektiv. Utländska myndighetspersoner kan agera utifrån ett regelverk och en förvaltningskultur som skiljer sig från vår. Du kan också möta andra länders expertkompetenser inom bl. a medicin och juridik. Internationell och nationell lagstiftning är central i ditt arbete. Du behöver anpassa ditt bemötande till olika behov och kulturella förutsättningar. Du kommer ofta möta andra språk i både tal och skrift. Kontakterna med både medborgare och andra aktörer sker via telefon och skriftligt. 

Vi söker dig som 

• har examen från högskola/universitet eller erfarenheter/kvalifikationer som kan prövas likvärdiga
• är stabil och har förmåga att skapa förtroende hos medborgare och samverkanspartner
• agerar på eget initiativ och tar ansvar för resultat med hög kvalitet
• har ett systematiskt och noggrant arbetssätt
• har god samarbetsförmåga
• kan förstå och analysera komplexa frågor
• har god kommunikativ förmåga
• har datorvana
• har mycket goda kunskaper i engelska

Det är meriterande om du

• har arbetat med kvalificerade utredningar och fattat beslut som påverkar individer, gärna på en myndighet
• har goda kunskaper i ytterligare ett språk förutom svenska och engelska 
• Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. 

Övrigt

Ett antal tjänster, tillsvidare, heltid, med tillträde enligt överenskommelse. Provanställning kan bli aktuellt. Försäkringskassan gör viss ekonomisk personkontroll innan anställning. 

Om du har frågor, kontakta

Chef: Gunnar Nilsson, 010-112 07 32 (för frågor om tjänsten). HR-Specialist: Caroline Wik, 010-118 80 12 (för frågor om rekryteringsprocessen). Fackförbundet ST: Sara Andersson, 010- 111 59 18, Saco-S: Maria Lindgren, 010-113 43 67 och Seko: fseko@forsakringskassan.se 

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast den 27 januari 2019.

Antal tjänster

10

Adress

Försäkringskassan, 10351 Stockholm, 10351 Stockholm

Tillåt ansökningar via Eljesters webbsystem?

Nej

Detaljer


Antal tjänster: 10
Län/Ort:
Adress: Försäkringskassan, 10351 Stockholm, 10351 Stockholm
Senaste dag: 2019-01-27
AMS-ID: 8100702

Flera detaljer finns på ams.se.

Gotland Jobb

Gotland Jobb är en del av Eljester AB, som ingår i företagsgruppen Resultatfabriken. Läs mer om Eljester

Integritet och cookies | Användarvillkor

Idéer och förslag?

Tycker du att vi ska hämta jobb från fler än Arbetsförmedlingen, eller har du andra förslag om hur vi kan bli bättre? Mejla hej@gotlandjobb.se och berätta mer.