Miljöskyddsinspektör 6 visningar

Den här jobbannonsen har hämtats från Arbetsförmedlingen.

Som en del av Region Gotland arbetar samhällsbyggnadsförvaltningen med medborgarnas livsmiljö. Våra cirka 140 medarbetare hanterar frågor som rör bygglov, detaljplaner, miljö- och hälsoskydd, livsmedel och alkoholtillstånd, geografisk information samt räddningstjänst.

Enheten för miljö- och hälsoskydd består idag av två team, miljöteamet, respektive vattenteamet. Vi är totalt cirka 27 medarbetare och arbetar i fina lokaler på Visborg i Visby.

Vi söker nu två miljöskyddsinspektörer, en tillsvidareanställning samt en tidsbegränsad anställning.

ARBETSUPPGIFTER

Som miljöskyddsinspektör hos oss arbetar du självständigt med tillsynsärenden ute i fält, hos fastighetsägare och med hantering av tillstånds/anmälningsärenden.

I vattenteamet arbetar samtliga handläggare med vattenrelaterade ärenden och du kommer att ingå i arbetsgruppen Klart Vatten. Klart Vatten arbetar med att gå igenom Gotlands 14 000 enskilda avlopp och ställa krav på de avloppsanläggningar som kräver förbättringsåtgärder. Arbetet sker till stor del via information riktad till fastighetsägaren men också via myndighetsutövning i form av tillsyn. Din huvudsakliga arbetsuppgift kommer att vara att pröva och utfärda tillstånd för enskilda avloppsanläggningar. Arbetet har som mål att skydda Gotlands yt- och dricksvatten.

Inom gruppen och enheten finns stor kunskap om miljö- och hälsoskyddsfrågor och vi stöttar varandra i komplexa ärenden. Vi strävar mot ständiga förbättringar och är öppna för nya idéer, inte minst från nya medarbetare. Verksamheten är intäktsfinansierad, vilket ställer krav på effektivitet hos dig som medarbetare. Våra tillsynsmål skall uppnås, vilket gör att arbetstempot periodvis är högt.

KVALIFIKATIONER

Du som söker har utbildning inom miljö- och hälsoskydd eller annan likvärdig utbildning. Vi ser att du har ett antal års erfarenhet av handläggning. Erfarenhet av att arbeta med miljöbalken, förvaltningslagen är meriterande och det är av stor betydelse för oss att du är bred i din kompetens.

Vi värdesätter även kunskaper inom geologi/geohydrologi. Kunskaper om övergödningsproblematiken är också aktuellt för denna tjänst. Du ska ha förmågan att ta egna initiativ, samt att arbeta bra både enskilt och i grupp. God datorvana är en given förutsättning och du måste kunna uttrycka dig väl i tal och skrift.

Vi vill att du bidrar till vår enhet genom att vara en driven person som får saker och ting gjorda, som är strukturerad och välplanerad i ditt arbete. Du ser till att ligga steget före i planeringen och hanteringen av dina ärenden.

Vidare är du serviceinriktad, lyhörd och du bidrar till ett kontinuerligt utbyte av kompetens kollegor emellan. Vi vill att du har god samarbetsförmåga och att du ser positivt på att arbeta över de olika teamens gränser.

ÖVRIGT

Inom Region Gotland strävar vi efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar sökande med olika bakgrund och kön.

Vill du ha information om Gotland som plats att bo och leva på, läs mer på http://www.gotland.com/leva

På Instagram kan du via @viarregiongotland följa våra medarbetare i sina dagliga arbeten.

Antal tjänster

2

Adress

Region Gotland, Enhet miljö- och hälsoskydd, Region Gotland, 62181 Visby

Tillåt ansökningar via Eljesters webbsystem?

Nej

Detaljer


Antal tjänster: 2
Län/Ort:
Adress: Region Gotland, Enhet miljö- och hälsoskydd, Region Gotland, 62181 Visby
Senaste dag: 2019-01-06
AMS-ID: 8045986

Flera detaljer finns på ams.se.

Gotland Jobb

Gotland Jobb är en del av Eljester AB, som ingår i företagsgruppen Resultatfabriken. Läs mer om Eljester

Integritet och cookies | Användarvillkor

Idéer och förslag?

Tycker du att vi ska hämta jobb från fler än Arbetsförmedlingen, eller har du andra förslag om hur vi kan bli bättre? Mejla hej@gotlandjobb.se och berätta mer.