Vattenhandläggare 3 visningar

Den här jobbannonsen har hämtats från Arbetsförmedlingen.

Länsstyrelsen är en viktig länk mellan människor och kommuner och ska se till att regeringens och riksdagens beslut, som påverkar länet, får så bra effekt som möjligt. Vi arbetar för ett långsiktigt hållbart samhälle genom kunskapsförmedling, tillsyn, utveckling och samordning inom många samhällsområden. Hos oss arbetar drygt 140 personer och vår chef är landshövding Cecilia Schelin Seidegård.

Länsstyrelsen i Gotlands län söker en vattenhandläggare

Anställningen är en visstidsanställning på ett år med eventuell möjlighet till förlängning. Du kommer att tillhöra Miljö- och vattenenheten där 25 medarbetare arbetar med miljöfrågor inom ett brett ansvarsområde med sikte mot de nationella miljökvalitetsmålen. Genom tillsyn och deltagande i tillståndsprövning, samt genom tillsynsvägledning och förebyggande rådgivning till länets verksamhetsutövare, arbetar vi för en god miljö på Gotland.

Anställningen är på heltid med tillträde 1 februari 2019.

ARBETSUPPGIFTER

Dina arbetsuppgifter kommer att bestå dels av ärendehandläggning gällande prövning och tillsyn av vattenärenden främst inriktade mot markavvattning och ytvatten och dels planering, administration och utförande av åtgärdsprojekt. Åtgärdsprojekten syftar till att förbättra, bevara, restaurera och skydda havs- och vattenmiljöer

KVALIFIKATIONER

Du har en högskoleexamen, minst fil. kand. inom naturvetenskap eller teknik, eller motsvarande, samt gärna goda kunskaper inom limnologi, hydrogeologi och/eller hydrologi. Erfarenhet av miljölagstiftning och tillsyn är meriterande, likaså arbete inom myndighet eller privata sektorn med grund- och ytvattenfrågor. I länsstyrelsens arbete hanteras geografisk information och därför är erfarenhet av GIS meriterande. Du har kunskaper om och förståelse för digitala underlag i planeringsarbete.

– Kunskap om kommunal planeringsverksamhet enligt PBL, samt kunskap om Gotlands län är meriterande.

Personliga egenskaper

Stor vikt läggs vid dina personliga egenskaper. Du är en initiativrik person med förmåga att åstadkomma resultat enligt uppsatta mål och har lätt för att uttrycka dig i tal och skrift. Du har gärna projektledningskompetens och förmåga att självständigt initiera, planera och arbeta pedagogiskt i relation till verksamhetsutövare. Du bör också ha förståelse för det sammanhang Länsstyrelsen verkar i och är därför lyhörd och kommunikativ. Du har god förståelse för vikten av nätverkande. Arbetet kräver att du har B-körkort.
Då anställningen är placerad i säkerhetsklass kommer sedvanlig registerkontroll att utföras vid en eventuell anställning. Anställningen kräver att du är svensk medborgare

ÖVRIGT

Länsstyrelsen på Gotland erbjuder en trivsam arbetsmiljö med stimulerande arbetsuppgifter. För att arbeta hos oss ska du dela Länsstyrelsens värderingar om människors lika värde.
Inför rekryteringsarbetet har Länsstyrelsen i Gotlands län tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med media säljare, rekryteringssajter och liknande.

.

Antal tjänster

1

Adress

Länsstyrelsen i Gotlands län, Visborgsallén 4, 62185 Gotland

Tillåt ansökningar via Eljesters webbsystem?

Nej

Detaljer


Antal tjänster: 1
Län/Ort:
Adress: Länsstyrelsen i Gotlands län, Visborgsallén 4, 62185 Gotland
Senaste dag: 2019-01-06
AMS-ID: 8054254

Flera detaljer finns på ams.se.

Gotland Jobb

Gotland Jobb är en del av Eljester AB, som ingår i företagsgruppen Resultatfabriken. Läs mer om Eljester

Integritet och cookies | Användarvillkor

Idéer och förslag?

Tycker du att vi ska hämta jobb från fler än Arbetsförmedlingen, eller har du andra förslag om hur vi kan bli bättre? Mejla hej@gotlandjobb.se och berätta mer.