Verksamhetssamordnare 6 visningar

Den här jobbannonsen har hämtats från Arbetsförmedlingen.

Som en del av Region Gotland ansvarar utbildnings- och arbetslivsförvaltningen för bland annat förskola, grundskola, fritidshem, särskola, kulturskola, gymnasie- och vuxenutbildning, arbetsmarknadsinsatser samt mottagande och etablering av nyanlända. Våra 1900 medarbetare bidrar till barns, ungas och vuxnas lärande och utveckling på Gotland.

Enheten för modersmål består idag av drygt fyrtio medarbetare. Enhetens uppdrag är att handleda förskolans pedagoger gällande flerspråkighet, undervisa i modersmål, studiehandleda flerspråkiga och ta emot nyanlända elever vid ankomst till Gotland. Enheten tillhandahåller personal till för- och grundskola, gymnasiet, vuxenutbildningen och den centrala mottagningsverksamheten, Lotsen, för nyanlända elever 6-19 år. Enheten stödjer både kommunala och fristående verksamheter.

Alla flerspråkiga elever som flyttar till Gotland ska passera Lotsen innan de tas emot i ordinarie skola. I Lotsen ges eleven en skol- och samhällsintroduktion samtidigt som elevens tidigare kunskaper och erfarenheter kartläggs. Eleven vistas i Lotsen en till åtta veckor beroende av behov. I verksamheten finns förutom verksamhetssamordnare en kultur- och fritidsstödjare, en interkulturell samordnare, en pedagog och en skolsköterska.

ARBETSUPPGIFTER

Nu söker vi en verksamhetssamordare till Lotsen. Som verksamhetssamordnare är du spindeln i nätet och ansvarar för den dagliga verksamheten. Du rapporterar varje vecka till enhetschefen och planerar och genomför veckomöten med övrig personal. I uppgifterna ingår även att:
– ha inskrivningssamtal
– ta kontakt med tidigare skolor
– sköta kontakter med mottagande skolor
– sköta kontakter med andra berörda verksamheter
– göra kartläggningar
– tillsammans med övrig personal planera och genomföra aktiviteter med eleverna
– göra inköp
– ansvara för administrativa uppgifter

KVALIFIKATIONER

Vi söker dig som är intresserad av att arbeta med flerspråkiga elever. Du är utbildad sva-lärare och har utbildning och erfarenhet inom ledarskap. Du är lösningsfokuserad och van vid att ta de kontakter som krävs för att utföra arbetet. Du är flexibel, noggrann, serviceinriktad och har lätt för att skapa relationer genom att uttrycka dig väl i tal, skrift och genom ett gott bemötande. Det är avgörande att du har god samarbetsförmåga och tycker om förändringar då verksamheten förändras från dag till dag. Du ser dig själv som en viktig del i att enheten utvecklas. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

ÖVRIGT

Tjänsten ledigförklaras under förutsättning att den ej behöver komma i anspråk för medarbetare med företrädesrätt samt att tjänsteunderlaget kvarstår.

Inom Region Gotland strävar vi efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar sökande med olika bakgrund och kön.

Vill du ha information om Gotland som plats att bo och leva på, läs mer på http://www.gotland.com/leva

På Instagram kan du via @viarregiongotland följa våra medarbetare i sina dagliga arbeten.

Antal tjänster

1

Adress

Region Gotland, Modersmålsundervisning, Region Gotland, 62181 Visby

Tillåt ansökningar via Eljesters webbsystem?

Nej

Detaljer


Antal tjänster: 1
Län/Ort:
Adress: Region Gotland, Modersmålsundervisning, Region Gotland, 62181 Visby
Senaste dag: 2018-12-23
AMS-ID: 8051775

Flera detaljer finns på ams.se.

Gotland Jobb

Gotland Jobb är en del av Eljester AB, som ingår i företagsgruppen Resultatfabriken. Läs mer om Eljester

Integritet och cookies | Användarvillkor

Idéer och förslag?

Tycker du att vi ska hämta jobb från fler än Arbetsförmedlingen, eller har du andra förslag om hur vi kan bli bättre? Mejla hej@gotlandjobb.se och berätta mer.